02.05.2011 00:18

Tento víkend bol doslova užasný.  Na Slovensko zavítala naša chovateľka Leona Urbanová z ch.s. Paleur a tak sme našim psom pripravili spolu s Bibianou z Fox Meadows „špeciálnu akciu“ – norovanie. Vopred naplánovaný víkend nám mohlo pokaziť jedine počasie. Našťastie, nestalo sa tak.

 A tak sme sa v sobotu stretli, pekne všetci spolu , v Miloslavove na umelej nore. Elvis si po prvý krát vyskúšal kontaktné norovanie na ostro, takisto aj jeho rodičia Little Trouble Frazzle Alenka z Velfíku. Hneď bolo vidieť, že po rodičoch si Elvis zdedil hlavne odvahu, nebojácnosť a ostrosť. Doposiaľ Elvis noroval len bezkontaktne, ale pri jeho nesmiernej „chuti“ p.Oujezdský hneď usúdil, že je na kontakt pripravený. Elvis bol veľmi šikovný, v oboch kolách líšku vyhnal z brloha.

 Podobne ako v sobotu, aj v nedeľu boli naši psy na umelej nore. A boli rovnako úspešní. Elvisovi sa podarilo v prvom kole líšku opať vyhnať, v druhom kole sa potvore nejak nechcelo von a tak Elvis musel trošku pritvrdiť. Elvis, aj líška bez ujmy na zdraví, akurát s menšími škriabancami a kúsancami,ale už pekne zahojenými.

Bibianina Evan a Banshee norovali bezkontaktne, Destiny kontaktne a takisto veľmi šikovne a vytrvalo. Vlastne, všetci psíci dostali oba dni veľkú pochvalu od pána Oujezdkého a zaslúžene.

Okrem iného, Bibiana nás pozvala k sebe domov na výborný obed, psy sa vyblbli na záhrade a my sme si mohli oddýchnuť a v kľude pokecať. Leona ešte Elvisa otrímovala, len škoda, pri tom kecaní sme ho zabudli aj odfotiť.